Wednesday, February 10, 2016

Review : Jus Qhaleefa

Assalamualaikum semua. Kali ni aku nak review satu produk makanan tambahan untuk isteri khususnya. Ehem. Sejak dah kahwin ni macam-macam produk kesihatan aku try. Hahaha. Asalkan sesuai apa salahnya.

PRODUK : JUS QHALEEFA


Jus untuk dalaman wanita yang sesuai untuk semua peringkat umur. Tetapi, mengikut bahan-bahannya, ia sangat sesuai untuk menghangatkan lagi hubungan suami isteri. Ehem ehem. :p

KEISTIMEWAAN PRODUK


Mereka yang menjual jus ini bukan sekadar menjual produk sahaja tetapi mereka turut sertakan petua lama (mengikut masalah yang pelanggan alami) untuk pelanggan amalkan sekali bersama jus untuk kesan yang optimum. Petua yang diberi termasuklah senaman ataupun amalan herba harian.

Sebagai contoh, bagi pelanggan yang bersalin secara pembedahan atau c-ser, kebiasaan mengalami masalah kurang kemutan, mereka akan sertakan cara-cara mengamalkan senaman kegel dan amalan meminum jus kunyit.

Nampak tak yang pihak pengeluar bukan semata nak kaut keuntungan tetapi juga mahukan yang terbaik buat pelanggan mereka. Terbaik !

KHASIAT PRODUK

  • Mengandungi ekstrak PINANG MUDA yang berhasil memberikan keputusan pantas (fast result) untuk mengetatkan saluran vagina. SALURAN VAGINA dan bukan hanya di pintu faraj.
  • Berhasil memberikan rangsangan yang hebat pada wanita dan meningkatkan daya sensitif apabila dirangsang suami. Boleh menghangatkan lagi hubungan apabila bersama.
  • Bagi masalah keputihan, di dalam jus terdapat KUNYIT yang bertindak sebagai antiseptik untuk membunuh fungus dan bakteria yang menyebabkan keputihan.
  • Mengandungi ekstra DELIMA dan MANGGIS yang berfungsi sebagai agen anti oksidan untuk mengelakkan kulit menggelebeh, menghilangkan jerawat, memudarkan parut jerawat dan mengelakkan payudara kendur.
  • Bertindak sebagai anti kanser kerana disebatikan juga oleh khasiat APRICOT dan ACAI BERRY.
  • PALING UTAMA, adunan kesemua bahan ini dilengkapi dengan khasiat HABATUSSAUDA, yang mana ianya adalah makanan sunnah dan digelar "ubat segala penyakit kecuali mati".

MANFAAT LAIN
  • Menghilangkan bau badanjika toksid berkurangan, bau badan akan mula hilang.
  • Berhasil juga untuk menurunkan berat badan, kerana mengandungi bahan sebagai agen pembuang lemak seperti:
    • Teh hijau - sangat bagus untuk mengeluarkan toksid yang tersumbat dalam tubuh serta melancarkan peredaran darah dan mempercepat proses penurunan berat badan.
    • Garcinia cambogia - bertindak sebagai pembakar lemak dan penahan selera makan.
    • Fat burner (garcinia cambogbia) dan ada perlawasan toksid iaitu (green tea).

CARA PENGAMBILAN

Mereka akan guide cara pengambilan berdasarkan petua yang diberi bersama.

1 SUDU SEHARI sekiranya diamalkan bersama petua.

2 SUDU PAGI 2 SUDU MALAM sekiranya tidak mengamalkan petua.

Ambil ketika perut kosong. Tidak perlu ambil ketika sedang haid.

PENTING ! TIDAK BOLEH DIAMBIL OLEH WANITA MENGANDUNG 


KETERANGAN LANJUT

PROMOSI !!!


RM 69.90 harga asal
Harga promosi SEBOTOL RM 60.00

DUA botol RM 110.00
TIGA botol RM 150.00

FACEBOOK




INSTAGRAM


WHATAPPS / MESEJ

0 1 9 - 6 9 3 9 1 2 4



+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

Tuesday, December 22, 2015

HIE Stage 2, Cooling Therapy, Fisioterapi, Ujian Pendengaran, Mild Autisme dan sekarang . . .

Assalamualaikum. Entri khas pasal Darwish. Dah 2 tahun 3 bulan si empunya nama Muhammad Zarif Darwish ni. Sekejap ke lama aku rasa? Typical mommy akan jawab, "kejap je dah besar". Tapi aku bukan tergolong dalam golongan typical mommy tu. Sebabnya sepanjang besarkan dia macam-macam benda yang dia kena lalui dan aku perlu tengok semua tu. Sama juga macam mak bapak lain, tengok anak besar depan mata. Okay, next !

Sejak aku lahirkan dia dan dia didiagnose HIE stage 2, barulah aku buka mata pasal 'perbezaan setiap anak'. Majoriti mak bapak yang anak dia lahir sihat walafiat (bukan semua), biasanya akan senang saja sebut, "anak aku boleh je minum tu, makan ni, pakai tu, main ni . . ." dan lain-lain. Itu normal bagi mereka sebab mereka tak pernah (mungkin) masuk duduk menginap dalam NICU mengadap anak dengan wayar segala dan hari-hari bersoal dalam hati, "kenapa anak aku tak macam anak orang lain?" dan paling membimbangkan bila tanya doktor dan jawapan doktor, "saya tak dapat bagi jawapan sekarang. Kita akan tengok perkembangan dia nanti macam mana. Dari situ baru kita tahu kat mana kekurangan dia". Dan itu yang beri aku jawapan, TIDAK ADA SEORANG MANUSIA PUN DALAM DUNIA INI SAMA HATTA KAU KEMBAR !

Paling terbaru berjumpa doktor, seperti biasa doktor akan tengok semula kes Darwish dari mula dia lahir. Darwish masa lahir kena CPR segala sebab tak dapat oksigen selama 10 minit. Mungkin, (yang aku boleh simpulkan based on apa yang doktor cakap), Darwish dapat bertahan dan melalui semua 'ujian' dia dengan baik sampai sekarang sebab dia lahir CUKUP BULAN (40 minggu) dan BERAT BADAN YANG BAIK (3.48 kg). Doktor beritahu, kebiasaannya bayi yang tak dapat survive ni lahir awal dan kurang berat badan. Wallahua'lam. Semua kuasa Allah.

Kebelakangan ni, aku terima whatsapps dari beberapa orang mommy yang baca blog aku pasal kes Darwish. Mereka berkongsi cerita pasal anak mereka yang lalui kes lebih kurang sama dengan Darwish. Aku sekadar dapat berkongsi sedikit pengalaman, sebab aku pun sentiasa mencari maklumat. Aku tahu kesukaran mereka mencari maklumat seperti aku. Semoga mereka juga tabah.

Selepas Darwish lahir, dia terus kena cooling therapy selama 3 hari. Tanpa pakaian tanpa susu. Macam mana kisah penyusuan badan aku kat Darwish? Mungkin akan ada satu entry khas pasal itu kalau aku mampu menaip. Tapi, dipendekkan cerita, pertama kali aku 'mengeluarkan susu badan' adalah dengan menggunakan pam susu di sebelah Darwish dalam NICU yang tengah cooling therapy. Boleh bayangkan betapa sebaknya aku waktu itu. Bukan pada hari pertama selepas Darwish keluar pun. Masa tu dah hari ketiga. Rezeki Darwish lahir tak terus dapat menyusu badan, tapi rezeki dia juga, alhamdulillah susu untuk dia banyak. Dan alhamdulillah, aku dapat susukan dia penuh susu badan sampai sekarang. Tapi, perjalanan menyusukan Darwish sepenuhnya bukan perjalanan yang mudah. 

So, manusia kat luar sana tolong jangan blame mak budak yang tak dapat susukan anak dorang sebab kita tak kan pernah tahu masalah mereka. Tahap stress tak dapat susukan anak ni bukan stress yang main-main. Kadang isteri mengadu kat suami susu kurang, suami walau tak boleh buat apa-apa, jadilah pendengar yang baik dan tenangkan isteri. Sebab isteri kalau dapat suami yang support dia, dia akan ada kekuatan luar biasa. Tolong jangan jadi suami yang bila isteri mengadu, kau pun keluar ayat, "dah tu abang nak buat macam mana? Bukan abang ada susu pun nak susukan baby!". Sila meninggal kalau keluar ayat ni. Apa perasaan isteri anda? FIkirlah sendiri sebab kau pun pandai sampai jadi seketul anak. Okay, next!

Selepas keluar Darwish dari NICU, maka bermulalah episod dia dengan unit fisioterapi. Semuanya alhamdulillah berjalan lancar. Darwish kena jalani fisioterapi sampai umur dia setahun 4 bulan. Lepas tu, therapist cakap dia nampak okay so boleh discharge. Alhamdulillah. Tips untuk ibu bapa kat luar yang ada tanya kat aku macam mana nak bawa anak pergi fisio. Kebanyakkan pesakit kat situ adalah cina (HUKM). Aku tak tahu kenapa kurang bangsa Melayu dan lain-lain. Bila berborak dengan therapist, dia cakap, bangsa yang kurang ni biasanya rasa "dah tak boleh buat apa dah". Sedangkan aku tengok ada budak tu memang 'kaku' je tapi mak ayah dia rajin bawa anak pergi fisio. So, therapist pesan kat aku, kalau nampak anak macam 'kekurangan' pergerakan atau apa-apa just datang hospital check. Macam kat HUKM, boleh saja datang tanya kat kaunter, daftar dan buat appointment. Ada bayaran sedikit dikenakan untuk setiap kali appointment. 


Bulan 4 hari tu, Darwish lalui ujian pendengaran pula. Alhamdulillah, semuanya baik-baik sahaja. Bak kata doktor, semua maklumat yang diberi diterima masuk, cumanya kita tak tahu outcome dia. Sebab outcome semua adalah based on apa yang Darwish react terhadap maklumat apa yang dia terima. Contoh mudah, bila budak dah faham sesuatu, bila kita beri arahan, dia boleh ikut arahan tu dan bukan buat tak tahu yang memang dia tak tahu bukan dibuat-buat. Faham ke tak? Huhu. Macam kitalah, suruh makan kita pergi makan, bukan pergi mandi. Gitu.


Seterusnya, ujian terakhir yang Darwish pergi adalah ujian untuk tengok sama ada kes masa dia lahir dulu beri apa-apa effect atau tak untuk pembesaran dia sama ada dari segi fizikal atau mental. Cerita ni aku belum pernah share lagi kat sini. Mungkin akan ada entri untuk ini juga. Tapi, secara keseluruhannya, masa ni, doktor dapat detect Darwish "mild autisme for sensory issue". Macam mana doktor detect, ada kaedah dia. Next time aku share. Ye, aku mula-mula sangat cuak. Aku google segala cerita pasal autisme pasal sensory issue, tapi pada masa yang sama aku cuba positif, Darwish baik-baik sahaja. Satu benda yang mak ayah kena pegang, bila kita cuba untuk jadikan segala benda tu macam normal, insyaAllah penerimaan kita terhadap apa yang berlaku di sekeliling kita juga normal. Sepanjang aku jaga Darwish, aku elak benda-benda yang buat dia dikategorikan "sensory issue" tu. Tapi aku tak adalah macam larang keras, cuma secara lembut biar dia tak terkejut. Mengurangkan secara perlahan-lahan.


Sekarang, macam mana dengan si buah hati pengarang jantung, Muhammad Zarif Darwish? Alhamdulillah, hari tu appointment dia. Doktor cakap, tak nampak pun dah dia mild autisme. Tapi kena sentiasa pantau. Syukur ya Allah. Cumanya, seperti biasa. Appointment dia dengan pakar akan berterusan sehingga dia boleh sekolah. Maksudnya sampai dia boleh belajar macam budak lain. Aku pula? Akan fikir adik untuk Darwish kot. Hahaha. Tapi, aku masih trauma. :'(


Kesimpulannya, anak kita tak akan pernah sama dengan anak orang lain. So, jangan sesekali samakan anak orang macam anak kita. Hormatlah setiap cara didikan setiap ibu bapa. Kalau kita nak tegur boleh, tapi beradablah. Macam mana kita tak suka orang tegur kita, macam itu jugalah orang tak suka ditegur. Sebagai ibu bapa zaman sekarang, cabaran yang kita terima tak sama macam yang mak ayah kita terima dulu. Oleh itu, kita kena sentiasa mencari maklumat berdasarkan sumber yang boleh dipercayai dan bukan sumber google semata yang kita tak tahu kesahihannya.



+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

Tuesday, September 8, 2015

Flashcard Versi Felt Murah

Bismillahirahmanirahim. 

Aku nak kenalkan satu benda baru yang buat aku terlalu sunyi dalam dunia blog. Perniagaan aku. Ye, perniagaan yang aku buat sendiri, alhamdulillah. Semuanya bermula sejak puasa hari tu. Tapi, lebih tepat bermula lepas raya baru berlaku proses jual beli. Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar. Semoga rezeki ini berpanjangan.

Flashcard versi felt ataupun biasa aku tulis #feltflashcard. Aku buat sendiri dari A sampai Z tapi bahan semua aku beli kat kedailah. Di bawah nama @iezas_zone. Korang boleh follow instagram @iezas_zone untuk tengok hasil kraf flashcard aku ni yang dah dibeli oleh pelanggan aku. Klik gambar di bawah label 'perniagaan' kat sidebar ni terus link ke instagram aku.
Apa yang @iezas_zone tawarkan kepada korang? Sebagai mama kepada seorang budak kecil, aku rasa pendidikan awal dari rumah sangatlah penting. Tak kisahlah macam mana pun cara kita ajar anak kita kan. Dari situlah timbulnya idea untuk buat bisnes ni. Bila kawan-kawan tanya macam mana aku ajar Darwish baca ABC, alif ba ta dengan kenal nombor, terus aku terfikir cara macam mana nak tolong kawan-kawan aku.

Kat @iezas_zone ni sebagai permulaan perniagaan, aku tawarkan flashcard versi felt. Kenapa felt? Sebab tahan lama, tak mudah koyak dan boleh dicuci kalau kotor. Macam flashcard Darwish sendiri yang aku beli sebelum ni semuanya berasaskan kertas. Lunyai sebab hari-hari memang itulah mainan dia. Alhamdulillah, umur dia hujung bulan ni 2 tahun, dan dia dah boleh tahu setiap huruf ABC dan juga A is for what, sampai Z is for what, boleh baca iqra' dan juga tahu nombor tanpa sebarang masalah. Alhamdulillah.

Set flashcard utama yang aku ketengahkan adalah SET JAWI atau HIJAIYAH. Masa aku cari set hijaiyah kat pasaran, tak banyak sangat set ni, sebab tu aku prefer untuk keluarkan set ni dulu sebelum kenalkan set yang lain.


Terdapat juga SET ABC. Set ABC ada 2 jenis, sama ada huruf besar sahaja atau kecil sahaja ataupun besar dan kecil. Setiap set, sekeping kad ada huruf depan belakang atau sekeping satu huruf sahaja, berdasarkan permintaan pelanggan.


Tak lupa juga SET NOMBOR yang mana aku keluarkan set sehingga nombor 20. Semua set-set ni warnanya dipilih sendiri oleh pelanggan berdasarkan stok warna yang akan aku beritahu bila dorang nak buat tempahan. Semua tempahan adalah secara pre order. Aku tak sempat buat ready stok. Harap maklum.


Berapa harga untuk setiap set yang aku tawarkan? Jangan risau, harga yang aku letak adalah antara yang PALING MURAH dalam pasaran. Benda kraf ni perlukan masa yang panjang dan ketelitian, sebab tu harga dia tak sama macam yang mesin buat.

Maklumat lanjut mengenai flashcard ni yang biasa:
===========================================
  • Material felt
  • Saiz 12cm x 15cm
  • Sekeping felt huruf depan dan belakang
  • Harga :
    • Set Jawi (penuh termasuk huruf yang ditambah; ca, nga, pa, ga, vi dan nya) = RM43.00 percuma pos
    • Set Jawi biasa = RM37.00 percuma pos
    • Set ABC huruf kecil ATAU huruf besar sahaja = RM33.00 percuma pos
    • Set ABC lengkap huruf kecil dan besar = RM59.00 percuma pos
    • Set nombor 1-20 = RM27.00 percuma pos

Bagi korang yang nak tahu lebih lanjut, nak buat sebarang termpahan, bolehlah hubungi aku:

Instagram : @iezas_zone
Whatsapps : 012-6424314
Email : ieza26ashaari@gmail.com



+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

Friday, September 4, 2015

Urine Pregnancy Test (UPT) Murah

Kembali bersiaran. Hari ni nak cerita barang murah. Aku suka barang murah ni. Korang pun mesti suka sangatkan. Nak-nak sekarang zaman semua benda nak GST. 

Alkisah aku nak share pasal satu tempat ni kau boleh beli banyak-banyak sebanyak mana kau suka UPT. Alah, bukan basi pun beli banyak-banyak. Agak-agak belilah 25 ketul, tiap bulan guna 2 kali. Gitu.

Kejap, kau tau tak UPT tu apa? Kat atas aku dah mention "Urine Pregnancy Test". So, untuk apa UPT ni? Aku pasti, majoriti satu dunia ni kalau dah kahwin mesti tahu benda alah ni. Benda ni untuk check sama ada kau positif mengandung atau tak. Kalau naik double line, insyaAllah kau mengandung. Alhamdulillah. 

Aku dulu beli dari kina ni. Aku beli test-test baru sekali pakai alhamdulillah, aku mengandung Darwish. Dah seketul dah jadi budak hujung bulan ni 2 tahun. Alang-alang dia dah nak 2 tahun, konon-konon aku nak berTTC lah. Kalau ada rezeki, adalah adik buat Darwish ni. Hihi. Malu pula tetiba cite mengandung-mengandung ni. 

Serius murah harga yang kina tawarkan banding kat kedai, farmasi. Pastu kau tak payah susah-susah bersolek lawa-lawa, start kereta, jalan kaki, pergi farmasi, bayar kat kaunter. Sekarang semua di hujung jari. Klik klik klik, sampai depan pintu rumah. Terus boleh masuk bilik air, check kau mengandung ke tak. Sebegitu pantas! hahaha. Gelojoh sangatkan.

Meh aku cerita sikit harga yang kina boleh bagi kat korang. Serius memang murah amat !

No minimum order ! Kau beli sekeping pun boleh, momantai. Tapi macam biasa. Makin banyak beli harga makin murah.


Pregnancy test :
=============
1) Pregnancy strips (celup) = RM0.80/pc
Buy 10pcs free 1.

2) Pregnancy cassette (titis) = RM3.00/pc
Buy 5pcs free 1.

Nampak, ada free lagi kalau beli banyak. Dahlah harga barang murah, penjual pula bermurah hati. Terbaik ! Bukan pregnancy test sahaja yang ada, tapi kina ada juga jual ovulation test.

Apa benda ovulation test ni? Yang ni untuk check bila waktu subur. Kalau jenis yang period terabur bila datang ikut suka tu, wajib beli ni. Chance untuk pregnant lagi tinggi bila tau waktu subur. 
Ovulation test hanya ada jenis strips.

Ovulation test :
============
Strips (celup) = RM1.00/pc
Buy 10pcs free 3 ovulation test ATAU boleh pilih
Buy 10pcs free 1 pregnancy cassette berharga rm3.00
Pos laju semenanjung RM6/ sabah sarawak RM9
Belian RM35 ke atas dapat FREE pos laju untuk semenanjung.
Belian RM40 ke atas dapat FREE Pos laju untuk sabah & sarawak.

*Setiap hari ada postage kecuali cuti. Bayaran sebelum pukul 12 tengah hari, pos pada hari yang sama.

Untuk tahu lebih lanjut, atau ada pertanyaan, korang boleh usya:

Facebook page : theshopablog (20 reviews 5 stars)
Instagram : theshopablog




+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

Wednesday, July 15, 2015

Epic Fit Meals Co | untuk yang Berdiet



Assalamualaikum semua. Macam mana puasa anda? Rasa macam sekejap sangat puasa tahun ni. Macam tak terasa sangat dah nak habis Ramadhan. Macam, eh tadi sahur, ni dah buka eh kejap lagi sahur lagi eh buka lagi, sampailah kau tak tahu hari ni nak masak apa. Kan? Macam aku lah tu, alasan nak encik suami yang masak. = . ='


Tapi takpe. Kali ni aku cadangkan korang berbuka kat Epic Fit Meals Co ni. Terbaik ! Sedap pun sedap, berpatutan pun ye juga. Encik suami suka sangat sebab beliau kan suka sangat perkataan diet tu. Kenapa Epic Fit Meals Co ni sesuai untuk korang yang berdiet? Sebab setiap hidangan dorang, siap ada tulis berapa kalori bla bla bla tu semua. Bolehlah korang tahu berapa banyak kalori yang korang ambil untuk setiap hidangan yang korang order. Gitu diet katanya.

Cakap banyak pun guna. Meh aku belanja gambar makanan sihat yang ada kat Epic Fit Meals Co ni untuk korang cuba. Kita mulakan dengan pizza. Pizza bukan sebarang pizza. Pizza yang sangat menyihatkan sebab menggunakan bread crumb. Sedap hoi. Memang sedap.


Tricolor Margarita (380 kcal) RM17.80
Epic's Italian flag pizza with red (tomatoes), white (mozarella) and green (basil). It's a vegetarian delight.


Shrimpy Affair (489 kcal) RM19.80
A delicious taste of the sea combining flavours of fresh prawns, real mozarella cheese, cherry tomatoes and English parsley


Sam's Hawaiian Luau (509 kcal) RM19.80
A luau (feast) of real mozarella cheese and spiced lean chicken strips, onions and pineapple.


Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
Nasi Lemak Pizza (591 kcal) RM19.80
Our original and special tribute to the nasi lemak and it includes spiced lean chicken strips, eggs, peanuts, achovies, cucumber, eal mozarella cheese and of course our fire S.O.S


Pizza Epic Pesta RAYA Special *new
3A : Apple, Ayam and Api (545 kcal) RM 19.80
Fiery Pizza with minced chicken, real mozarella cheese, onions and caramelised apple.


OZ'Beef Delight (567 kcal) RM19.80
Delightful combination of pulled Australian beef, pineapple, onions, tomato and sesame seed.

Okay. Kenyang tak tengok gambar pizza? Hahaha. Tak cukup lagi tu. Ada lagi. Jom tengok apa lagi menu yang Epic Fit Meals Co sediakan untuk kami. Tadi dah bantai pizza, sekarang kita bantai ayam pula ye. Nama dia Epic Chicken.

Epic Chicken ni ada dua jenis. Epic Grilled Chicken (249 kcal) dan Epic Fried Chicken Schnitzel. Dorang juga sediakan sos sendiri. Ada tujuh jenis sos semuanya untuk korang pilih iaitu Eziki (70 kcal), OZ's Babie-Q (91 kcal), Bonza Peppa (96 kcal), Apple Salsa (25 kcal), Country Gravy (52 kcal), Curry Grande (241 kcal) and Fire S.O.S (61 kcal)





Agak-agak dah kenyang belum? Sabar, sabar, belum cukup kenyang lagi. Hahaha. Epic Fit Meals Co ada juga sediakan sides dish. Meh terjah sides dish dorang pula.


Irish Colcannon (122 kcal)
Ini favourite Darwish. Dia makan sorang je benda ni. Yang lain tengok je. Nak minta kesian pula budak kecil. Hahaha.


Aglio E Olio (297 kcal)


Crunchy/Fire Chookies (233 kcal) dan Mashed Sweet Potatoes (271 kcal)


Cilantro Lime Rice (217 kcal), Brownie Oat Rice (176 kcal) dan Epic's Cauli-Rice (134 kcal)


Spiced Baked Wedges (132 kcal)


Garden Salad (91 kcal)


Frugertii (98 kcal) *new

Epic Fit Meals Co juga ada sediakan wrapper untuk yang suka. Ada 7 jenis semuanya. Boleh pilih mana suka. Ini antaranya yang dihidangkan.


Hercules (333 kcal) dan Good Ol' Breakkie (415 kcal)

Bila dah kenyang makan, mesti tekak haus kan. Tapi, tapi, tapi, kat sini TIADA teh O ais, teh tarik segala. Haruslah minuman berkhasiat sahaja. Kat sini mereka hanya beri juices dan juga air kosong. Semuanya sendirian berhad dan sedap. Ada 4 jenis juices iaitu Red Apple Honey Smoothie (79 kcal), Coolie Beauty (41 kcal), Classic Trifecta (78 kcal) dan juga Agua Mello Smoothie (61 kcal) yang merupakan Epic Pesta Raya Special.


Macam mana? Tergugat iman tak tengok makanan kat Epic Fit ni? Kalau tergugat, sila terjah. Masih sempat kalau nak pergi cuba untuk berbuka puasa hari ni. Selain daripada makan di sana, Epic Fit juga lebih fokus kepada delivery service. Memang ramai yang order untuk delivery. Kawasan yang mereka cover hanyalah Kota Damansara dan Tropicana sahaja.


Ada beberapa penambahbaikan yang mungkin boleh pihak Epic Fit ambil kira. Bagi aku yang ada anak kecil, mungkin boleh sediakan baby chair. Lepas tu, ruang makan dalam kedai tu kalau boleh besarkan lagi, bolehlah sumbat ramai manusia. Lagi satu tempat basuh tangan. Aku kan orang kampung, makan pakai tangan, tak pakai sudu. Hahaha. Yang lain tip top!


Maklumat lanjut:

Call For Delivery : 03-7733 3375
Opening Hours : 11am-11pm (last order : 10.30pm)
Kota Damansara and Tropicana areas ONLY

For dine in :
Alamat Kedai Epic Fit Meals Co
E105, Block E, East WingMetropolitan SquareJalan PJU 8/1
Bandar Damansara Perdana
47820 Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

Untuk menu dan sebarang makluman :
Instagram : @EpicFitMealsCo


Terima kasih kepada pihak Epic Fit Meals Co yang sudi menjemput kami untuk makan makanan yang sihat. Ada rezeki kita jumpa lagi.

Kredit gambar: www.idabaharum.com



+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...