Wednesday, August 11, 2010

Sehari sebelum Ramadhan

Nak citer skit psl xtvt sehari sebelum Ramadhan.. Kalau org lain dh sibuk gi pasaraya beli barang dapur, kami sebagai pelajar terpaksa berhempas-pulas perah keringat saat-saat akhir sebelum Ramadhan menjelang mencari benchmark untuk projek biz report writing.. Tension yang amat!! Dah r tgh hari panas-panas, lapar plak tue.. Habis kls terus r mengusyar kedai kt Jalan Othman, PJ nie.. Punya r confident sbb dh search google map dulu b4 nk g survey.. hampa giler biar auntie 1 kedai nie bgtau, kedai yg nk diusyar tue dh tutup... T _ T .. actually, group kami dh wat keputusan nk amik kedai pengantin untuk projek nie..

Sib baik auntie yg baik hati tue bg cadangan tempat lain.. kami pun dgn over confident g r tempat yg dicdg tue, dgn hrpn dpt r berjumpa kedai idaman.. hahaha... sampai r kami di SS2, PJ.. nk citer nie, punya r bersepah2 kedai pengantin kt situ.. suka mmg suka, tp debar di hati tuhan jer yg tahu.. tersangat r exclusive kedai2 kat situ smpaikan kami xnmpk aper mslh dorg yg perlu kami settlekan.. (kami sbg consultant agency r konon2nyer.. )

Dua tiga kedai yg dicerobohi (cam pencuri plak.. huhu.. ) sepertinyer xbg cahaya harapan yg cerah.. msg2 ckp, try wat appointment dulu yer.. hubhubhub.. sedihnya.. kami bukan along, kami nk tolong... hehehe..

Dengan hati yg sangat sebak (konon2 nyer r.. ) kami pun berjalan kaki di sekitar kawasan.. tau per yg kami nampak..? nie dier...


Per lagi, perut lapar, terliur plak tgk iklan tue.. kami pun.. SERBUUUU.. huhu..

...MAKAN SAMPAI KENYANG...



Memang time makan nie, xingt dah pasal company.. huhu.. ingat perut jer masing2.. huhu.. gelojoh xingat..

Kami makan xpandang kiri kanan dah.. yg kami nampak, DURIAN depan mata... RAJA BUAH..


makan, makan, makan... banyak juga r yang kami makan.. lazat...


sebelum pulang, sempat r bergambar dengan buah durian nie.. huhu.. PANAS perut masih terasa sampai sekarang.. huhu.. MABUK durian...




+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

2 comments:

Abang Stalker said...

hahah..comel gmbr awk dgn durian. :)

Anonymous said...

amat mengagumkan blodo ini.kisah2 banyak yang menyentuh.tergat plak kat awek lame...sampai satu malam bace tak tdo...selamat keje malam lg hri ni.teruskan menulis utuk motivasikan diri setiap pengikutnye..tq..arrr ngtok.(ayie-cheras)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...