Thursday, July 7, 2011

Adik aku yang advance

Hai semua. Hari nie aku nak cerita sikit pasal adik aku yang bongsu sekali, Fuad. Kecik-kecik dulu, kami panggil dier baby, sampailah umur dier lebih kurang 4-5 tahun camtu. Then tukar adik sampai sekarang sebab kurang sesuai, ye r dia lelaki. Just abang aku je yang kadang-kadang panggil dier 'ucuk'.

Cerita nie terjadi masa petang semalam kitorang satu family duduk lepak-lepak makan petang sementara tunggu maghrib. So, situasi nie berlaku kat meja makan lah. Kebetulan, masa tue adik aku nie baru balik dari sekolah agama.

Abah: Pagi tadi adik dapat jadual dari cikgu, adik cakap terima kasih tak?
Adik: (Diam, tetapi menggeleng kepala) *maksudnyer, dia tak cakap terima kasih lah tue.
Abah: Esok, adik cakap kat cikgu. Abah cakap terima kasih sebab bagi adik jadual.
Adik: Abah lah cakap sendiri.
Abah: Abah mana jumpa cikgu adik.
Adik: Gunalah internet !

Pergh, masa dia cakap tue, memang family aku gelak sakan lah. Macam manalah dia boleh terfikir nak cakap internet pada usia 8 tahun. Kalau aku, paling busuk pun mesti aku cakap, "abah talifon lah cikgu tue". Aku terasa old skool plak time tue. Budak sekarang memang advance gila lah.

  

*Ada persamaan tak muka kami? Kawan-kawan aku cakap, muka aku, muka fuad pakai tudung. Hahaha.. Tapi, telinga aku tak macam dia. Dia sorang je macam tue. Hihi.. :P


+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

7 comments:

alif haris said...

haha adek awk memang advance r :D hehe

muhamad hanif said...

budak2 sekarang..advanced gila..


Adik aku tanya bapa aku pasal IPAD, mau tak berkerut org tua tu..


HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

izfanora said...

ipad sangat maju ke hdpn.. tny aku pun belum tentu aku boleh jawab.. :)

-JuvItArs- said...

sy smpai skrg umo 20lbh..mak sdara still pgil 'baby' kalo call dlm tepon.. fmly je pggil "Bie"...kui3..

Abang Stalker said...

hahaha...



bdk2 skrg x mkn nasi,tp mkn mcD je. :P mn x advance.

SOFINAZ said...

tembam kot ko kecik3 .. hahahaa

SOFINAZ said...

tembam kot ko kecik3 .. hahahaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...