Wednesday, July 13, 2011

Saksikan di pawagam filem arahan aku ! | CM2


TIKET PERCUMA !
TAYANGAN SELURUH DUNIA !
PADA BILA-BILA MASA !
MARI MERIAHKANNYA !

Bukan senang nak dapat tengok filem free macam aku buat nie. Memang rugi kalau korang terlepas peluang ke'permata'an nie. *up sikit dari keemasan. Meh le kita ramai-ramai penuhkan stadium merdeka. Bukan untuk perhimpunan okay. Kan ada skrin besar. Kat situ pun aku buat tayangan. :P

Nie aku nak bagi sinopsis sikit cerita yang aku nak buat. Normal lah orang Malaysia kalau cerita cinta, gaduh-gaduh, rampas kuasa pastu ala-ala fantasi sikit. So, aku nak combine sume tue jadi satu. HANYA ADA DALAM FILEM ARAHAN AKU JE TAU ! Kalau korang pernah tengok sebelum nie, senyap-senyap sudah. 


Sinopsis:

Minah disumpah menjadi makhluk yang ganjil bagi penduduk bumi. Penduduk bumi merasakan Minah adalah makhluk yang diutus untuk menghancurkan bumi yang aman. Tapi, Mamat merasakan kelainan yang ada pada Minah. Dia merasakan Minah mempunyai nilai-nilai estetika yang tinggi yang memenuhi citarasanya. Mamat telah merancang untuk mengambil Minah menjadi isterinya. 

Kekusutan melanda apabila niat Mamat ditentang habis-habisan oleh orang tuanya kerana Mamat adalah harapan keluarga bagi kesinambungan empayar permata perniagaan keluarga. Minah membawa diri sehingga terjatuh ke suatu tempat yang sangat indah. Di situ, Minah belajar mengenal mana kaca mana permata. Permata sebenar hanya ada di situ, bukan di perniagaan keluarga Mamat. Hanya kerana rupanya, kata-kata Minah tidak dipercayai. Hanya Mamat yang mengerti.

Apa yang terjadi seterusnya? Saksikan di pawagam berhampiran anda.

Pelakon utama:


Sam Worthington


Angelina Jolie
 Lokasi Pengambaran (tempat tercantik di dunia):





Poster filem:




tag:

2. Yati


+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

20 comments:

HiSaM ! ! ! said...

keh3....dulu mamat kalid mulamula nk buat filem cmni la jugak dia dulu.

izfanora said...

@hisam ~ support r member skit.. :)

adan said...

betul ke nak buat filem ni? ehehe

Bro ahmad said...

haaaha nak buat filemm..best juga citer dia..p
thank buang word varification..ia menyusahkan kaki komen..tahniah kt awak..d

izfanora said...

huhu.. klu Malaysia der budget, mmg jd r filem nie.. :P

tapi, klu sam tue yg berlakon, biar r aku jd heroin.. hihi..

Prince Halilintar said...

besar budget filem ni..mampu ker?hahaha..bagus2..idea menarik

prince follow sini =)

Kapten Atok said...

aku x mau tgk
haha

tiket free aku mau

Nasriq said...

errr... agak2 berapa juta boleh jual ni? nak JV boleh?

izfanora said...

klu kuar panggung nie, confirm kalah shamsul yusof punya kl gangster.. hihi..

amir aizat said...

ticket free! hehe

muhamad hanif said...

taknaklah..

mesti tak best..


AHHAHAHAHAHA

izfanora said...

tak tengok lg ckp tak best.. :P

Bigdaddyz said...

jangan takut untuk buat benda yang pelik2....kerana yang pelik2lah jadi ...kababoom...hehe

sifu im said...

bpe sen dpt untung??haha

iPai said...

wah .. menarik .. hak3 ..

izfanora said...

mmg pelik dan menarik.. jom tengok.. :P untung xbyk.. asal dapat 13juta pun dah ok..

Tupai Karan said...

tiket free.. sapa nk tolak.. bak mai sepuluh kt sy :P

-senarai updated-

SHZ said...

hahaha...agak kreatif di situ..

siap cast ada angelina jolie lagi...

Abang Stalker said...

nk pki hero x?



nk offer dri la. :P

iPai said...

abang stalker nak jadi hero ke ? ok2 .. kasi jadi hero laa .. bz sikit, nanti takde laa dia komen banyak2 .. hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...