Sunday, August 7, 2011

Di sebalik Ramadhan 7

Assalamualaikum semua. Even beberapa hari mood ke laut, korang still juga datang memberi sokongan. Terima kasih. Apa sangat lah kecewa dengan manusia. Memang sedih, tapi hidup perlu diteruskan. Betul tak kawan-kawan ?

Alhamdulillah, Ramadhan hari nie sangat ceria dengan kehadiran keluarga abang aku. Lagi-lagi ada dua orang anak buah aku yang sangat comel. 


Nur Airis Alisha
Nur Airis Adilla
Si kakak dah petah berkata-kata dan sudah sangat berisi. Obesiti mungkin. Harapnya, dapatlah dia turunkan berat badan sebelum 'keterlaluan'. 

Sedang aku sibuk melayan keletah anak buah aku nie, aku nampak tangan si kakak berbekas gigitan.

Aku : Kenapa tangan kakak nie ?

Si kakak : Gigit !
(sila baca dengan nada kanak-kanak baru belajar bercakap)

Aku : Siapa gigit ?

Si kakak : Abah gigit !

Tiba-tiba, mak aku bersuara ...

Mak aku : Abah tak cukup makanan lagi ke sampai nak makan tangan kakak ?

Hahaha. Satu rumah gelak. Kalau ikutkan badan abang aku tue, nampak sangat dah terlebih makan. Abang aku yang dengar pun tergelak besar sampai tak tercakap apa-apa. Masa anak dia 'bocorkan rahsia', nampak macam dia nak membela diri, tapi bila mak aku bersuara, tersekat suara, gelak jer yang terkeluar.


Moral Ramadhan 6 : Makanlah sekadar kenyang dan janganlah berlebih-lebih. Kalau bukan bulan Ramadhan, bolehlah nak cakap makan berlebihan amalan syaitan, tapi dalam bulan Ramadhan, syaitan dan dirantai. So, faham-fahamlah amalan siapa ye ! :P




+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

19 comments:

Syazwan Che Deraman said...

comelnya anak buah dia..
hehe.
selamat berpuasa ;)

Tea Dno said...

haha. comelnya anak buah tu kata abah dia gigit.

Tea Dno said...

kadang2 terhibur ada bebudak kecik ni kann. xDD

Tea Dno said...

tea slalu cakap. perut 1, nak makan banyak2 memang tak lah. pastu gerenti orang tu senyap. huhu...

Tukang Karut said...

tak kira... aku nak salah setan jugak kalau ada makan berlebihan... tak kira...

muhamad hanif said...

Ala,

semua cakap comel je.


ok, aku ckap tak comel..



AHAHAHAHAHHAHA

Wanie said...

hehe..comelnye name macam diorg jugak..best kan ade budak2 kat umah..

bagus la dah ok :)

iKhRam said...

comelnyer baby tue..

kalau hati terluka, jgn ditumpukan sgt pada kelukaan..c arilah kegembiraan di mana2..

Heidi Shafiq said...

comelnye.. :)

Izyan Masri said...

ANYONYONYO.COMELNYA BABY TU ;D

JIJI YU said...

apenye obesiti cenggitu..normal je aku tgk..

shawn razaleigh said...

hahahha.wa comelnya budak dua 2.


meh singgah :D

Acik said...

walamak! tangan baby pun tangan baby ler. gigit! gigit gigit die - gerammmm! :)

HiSaM ! ! ! said...

alololo...tomeynyer...
meh kt uncle meh uncle dokong die meh

delarocha said...

syaitan takde, yang tinggal nafsu jeee

trigyy said...

kah kah kah.....

iPai said...

hee, gurau2 family kan .. saje2 gigit wat .. dulu pon pernah kene gigit .. hehe

Tea Dno said...

mood memang banyak ke laut je lah skang ni.. hurmm.. :(

Q said...

eh, abah ke abang yang gigit. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...