Monday, August 8, 2011

Di sebalik Ramadhan 8

Assalamualaikum semua. Aku cuba juga habiskan terjah blog korang yang komen blog aku. Terima kasih ye. Kalau ada yang aku terlepas komen tue, tinggal komen bawah nie, aku terjah yer. :)


Apa cerita korang hari nie ? Cerita aku hari nie, time siapkan juadah berbuka dengan mak aku.


Aku : Nak masak apa ?

Mak : Potong sayur tue dulu.

Aku pun bangun dari duduk dan ambil pisau berdekatan singki. Time tue, mak aku tengah basuh mangkuk. So, aku dekatlah dengan mak aku. Tiba-tiba ...

Aku : Adoi !!

Mak : Dia yang pijak kaki mak, dia pulak yang adoi.

Aku : Hahahaha. Kena lah tolong cakap kan. Baru gempak !

Mak : Hahaha. Yelah tue. Pijak kaki tue baru tau. Hahaha.

Serius, memang lawak time tue. Mak aku gelak sampai berair mata. Aku tak sakit pun, tapi aku rasa mesti kaki mak aku sakit. Hihi.


Moral Ramadhan 8 : Jalinan kekeluargaan terasa lebih rapat dan akrab. Banyak yang dapat dikongsi bersama lebih-lebih lagi apabila waktu berbuka bersama. Benarlah kata-kata, inilah nikmat bagi umat Islam, lebih-lebih lagi bagi mereka yang berpuasa.

+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

15 comments:

Syazwan Che Deraman said...

ish ish..main pijak pijak kaki plak dia nie..heheh

senyumSOYA said...

betul tu.. ramadhan pengkat hubungan..^^! insyaALLAh..

sifu im said...

kejamnye ko pijak kaki mak..haha

misyamissyou said...

kejamnye pijak kaki mak..haha..kite pn penah..haha kite pijak kite yg ckp adoii kuat2..haha :P

Eazy Izzuddin said...

hehe..
terpijak gurauan tu..
xD

Amri Abd Rani said...

ni macamana ni...pijak kaki mak, dia yg adoi....lawak lawak...

Anif Abdullah| AA said...

hahak.. dia pulak yang terasa sakit eh..bahagia didapur orang kata :P
*kata nak juin segmen tu?huu:(

Wanie said...

hehe..adoi tu sebenarnye izfa melatah tak?keke..wanie kalau masak kat dapur tak leh org lain masuk nanti macam2 bunyi ade..huhu

muhamad hanif said...

Err,


esok aku try pijak kaki mak aku eh ?



wahahahahaha.

Tukang Karut said...

isk isk isk... anak beranak yang rapat ni...

alif haris said...

hehe betul2 :)
tolong menolong di dapur dpt mengeratkan silaturrahim :D

trigyy said...

ooooohh... hnya pijak kaki, tp smpi boleh alirkan air mata.. hebad2..

iPai said...

patut laa teradoi juga .. ceh .. tibe2 je kan ..

Tea Dno said...

eerhhh kehkehkehkeh.. tea penah eksiden kat dapur dengan mak tea jugak.. samalah, tea yang mengadoi lebih.. ==,

Q said...

Q pernah sekali terpijak katak kat dapur. penyek. tobat lepas tu nak jalan kat dapur tengok bawah. (nasib baik katak tu tak jerit adoi. hahahaha)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...