Friday, January 18, 2013

Bertandang | Outdoor Photoshoot

Assalamualaikum semua rakan blogger

Waaa, akhirnya, settle jugak entry pasal wedding. Fuh, lap peluh ! Rasa macam lama sangat nak settle cerita sepanjang majlis ni. Bab DIY, tak pasti lagi. Ikut kerajinan gamaknya. Rajinlah sangat.

Usai majlis, macam biasa, outdoor photoshoot. Oh, aku bukanlah segigih pengantin lain yang larat ke hulu-ke hilir bergambar sakan. Petang Ahad itu, aku dah tak mampu bertahan. Penat yang teramat ditambah perut yang lapar kerana baju sanding. = . =' Bagi B2B yang majlisnya direct TIGA HARI macam aku, silalah cukupkan rehat anda bila ada kelapangan.

Makanya, outdoor photoshoot untuk belah lelaki tetap juga dibuat di dalam Pulapol Kuala Lumpur. Tapi, tidaklah bergambar bersama kereta polis, motor polis, mahupun senjata mereka seperti pistol dan sebagainya. Al-maklumlah, yang polis tu abah mertua aku dan bukannya encik suami aku. Silalah maklum !











Tip untuk B2B

Kawasan cantik untuk outdoor photoshoot bukanlah ukuran kecantikan gambar yang akan terhasil. Aspek paling penting adalah anda sendiri sebagai pengantin dan juga kemahiran yang dimiliki oleh OP anda. Maka, pilih OP yang mempunyai hasil kerja yang superb untuk hasil yang awesome !

Last part untuk majlis bertandang nanti, kalau dapat upload, ada video yang tak berapa nak awesome sangat. Hahaha. InsyaAllah, kalau boleh diupload.


+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

15 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum za, cantiknya OP snap pic korang. untunglah.. sheila dulu cikai2 je. tapi alhamdullilah atleast ada gambar kenangan kawin hee. za comel lah!

Tukang Karut said...

gambar2nya sangat amazing!!!!!

Hanida Moss said...

Photographer mempunyai tugas PALING PENTING dalam apa2 event pun kan! =)

Azura said...

cantiklah gambar num 2 tu... nnt upload juga video tau!

Farhana IezAna said...

walupun kt pulapol je..tp serius cantik gambr u'll..

Ym.Bundle said...

pengantin lama bleh tak nak wat photoshoot camni balik..masa aku kawen dulu takde bergambar camni pon..hahaha..

cik mah said...

setuju ngan tips tu..hehehe....still cantik je gmbar za...walaupun kat pulapol...

boni kacak said...

kawasan dia cantik sangat lah... wah.. dalam pulapol ye??? orang luar mesti tak boleh nak photoshoot kat sini kan?

cha said...

serius cantik giler pokok tu u. niceeee

setuju bab pilih OP tu. mcm i outdoor tempat biasa je tp sebab OP i awesome gambar pun jadi awesome haha :p

::EIDA:: said...

Auw~ auw ~

Mimi Fadeli said...

cantik2 gambar

Ayie Abas said...

salam izfanora :)

waahhh...betul2 cantik gambar2 perkahwinan izfa tu...kaler purple memang nampak menyerlah :)

Nory Zoulkefle said...

alololo....sweetnyer korangg...

LIA AZMAN said...

cantik2 jer gambar kak.... hehe

nadia said...

makk, nak kontek number op mak makkkk. yaya rasa nak shoot sekali lagi. sumpah dengki gile. kenapa la gambar mak lawa2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...