Thursday, January 31, 2013

Mak Abah Mengerjakan Umrah

Assalamualaikum

Pagi-pagi pukul 4.30 pagi, satu rumah dah bising. Semua dah bangun tidur untuk bersiap menghantar mak dan abah ke KLIA yang mana jemaah semua perlu ada di sana pada pukul 6 pagi, 3 jam sebelum jadual penerbangan. Sejak beberapa hari yang lepas, ramai saudara-mara datang ke rumah mengucap selamat kepada mak abah dan kemuncaknya, malam tadi, semakin ramai yang datang. Alhamdulillah, semoga semuanya berjalan lancar. Mak abah pergi bermula hari ini 13 Januari hingga 14 Februari.


Kesian melihat adik aku yang bongsu. Saat bersalaman, mencium dan berpelukan sebelum mak abah berlepas, dia dengan mata mula berair, memegang kuat baju mak dan berkata,

"adik ikut sekali tak boleh ke?"

Harap, 14 hari yang mendatang ini, dia menjadi matang dan mendengar kata kakak dan abang di rumah. Sarapan pagi tadi pun dia mula-mula macam tak lalu, sempat juga menangis sebelum makan. 




Psst : Kereta mak dan encik suami puan blog kena saman parking kat KLIA. Berapa agaknya duit melayang ye? Huhu.


+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

28 comments:

Masya said...

MOGA PERJALANAN MEREKA KE MEKAH DIPERMUDAHKAN...

Mrs Lurve said...

semoga keduanya selamat pergi dan kembali,moga segala ibadat di sana dpt dilakukan dgn sempurna..insyaAllah..

Mrs Velentine said...

selamat mengerjakan umrah..

cha said...

semoga parents u selamat pergid an balik dan selamat menunaikan ibadah. mertua i pergi bulan 5 ni

combi said...

semoga dipermudahkan :)

jeBateja said...

Tang kena saman tu yang potong tu.....ahakz....

Kita gi Umrah dulu...tak plak rasa apa2 masa pi....tapi bila dah kat sana...rindu amat kat anak2 dan wife.....uhukz...

Nurhayati Morshidi said...

Alhamdulillah.... Bila baca entry akak rasa rindu nak jejak kaki lagi ke sana... InsyaAllah kalau ada rezeki nak pergi lagi bsama suami...

Nory Zoulkefle said...

bestnyer...bile lar nk merasa jadi tetamu rumah Allah tu...hurmmm..

ayut said...

moga urusan mak ayah dipermudahkan di sana yer :)

Mizz ErMa said...

hehehe, tau xpe, park dekat klia tu mmg senang kena saman..akak sy pon penah kena sekali..pape pon, selamat berangkat utk mak dan ayah tuan belog..

Ayie Abas said...

salam izfanora :)

semoga ayah dan mak izfa berada dlm pemeliharaan Allah..selamat pergi dan selamat kembali ke tanah air dan keluarga :)

ada rezeki izfa pulak buat umrah dgn suami tercinta...:)

Haryati Faizal said...

semoga dipermudahkan segala urusan di sana...

Titisan Hujan said...

smoga parent puan blog smpai pergi dan balik

[farah alias] said...

bestnya dapat pergi umrah. teringin ke sana, mendekatkan diri pada Yang Maha Esa.

the malay male said...

brape kena saman?

ameris said...

semoga mak dan abah selamat mengejakan ibadah si sana...

::EIDA:: said...

kene saman? okhokhokhh.. mak mak... ;p

Sheila Salim said...

Assalamualaikum za, parents in law sheila pun pergi Umrah,bulan 5 nanti. sedihnya sheila baca pasal adik za. umur dia bape ye?

amer akat said...

aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/

nadia said...

makkkk, winduuuuu makkkk :)

boni kacak said...

wah.. bestnya kan.. teringin nak pergi masa muda-muda ni..

Eazy Izzuddin said...

InsyAllah ..
moga selamat pergi dan pulang

Shawn Razaleigh said...

esok balik. yeyyyy

Shawn Razaleigh said...

byk nya komen anon -_-

maria firdz said...

Alhamdulillah... bila la nk merasa dapat jejak kaki ke sana... hmmm..

Lyaa Suriany said...

Semoga mak ayah selamat pegi, selamat balik.

iKhRam said...

insyaalla
mudah2an selamat semuanya..

humble.yat said...

insha allah..next turn izfa pulak kan...:-)

yati tak dan nak gi, sebab aina kecik lagi..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...