Tuesday, January 8, 2013

Resepsi | Outdoor Photoshoot

Assalamualaikum semua rakan blogger

Alhamdulillah, tugas mereview majlis resepsi hampir selesai. Tinggal lagi untuk majlis bertandang. Untuk tengok review resepsi perkahwinan aku boleh tengok kat link aku bagi.

Trend masa kini, kalau dah namanya majlis perkahwinan, mesti ada sesi outdoorkan. Kalau tak ada, macam tak sah plak. Semuanya kebetulan masa kami cari pakej OP untuk kahwin. Dalam masa yang suntuk, kami memang tak sempat nak survey mana-mana dan hanya pergi ke pameran pengantin sekali sahaja di Plaza Alam Central yang masa tue tak dirancang sebab baru lepas pergi kenduri kahwin kawan dan ke butik untuk survey baju pengantin, tapi tak jadi ambil dengan butik tue pun. = . =' (kitaorang hanya survey satu butik ni sahaja dan disebabkan masa yang sangat singkat, decide follow pilihan belah lelaki guna andaman yang sama untuk kedua-dua belah pihak). Dan pakej yang mereka tawarkan sangat berbaloi bila kami dapat 3 orang photographer, untuk majlis pernikahan, persandingan perempuan dan outdoor, persandingan lelaki dan outdoor dan juga album yang aku pun dah tak ingat namanya beserta frame gambar yang besar-besar. Hambek kaw !

Sesi outdoor aku melibatkan dua lokasi. Satu kat sebelah rumah aku saja. Rumah lama peninggalan arwah nenek sepupu aku. Rumah ni tak ada orang duduk dah, tapi masih dijaga. Rumah memang tak bercat dan style rumah kampung. Kira nampak old school. Memula aku rasa macam, "cantik ke ambil gambar kat rumah ni ? Tak macam seram ke ?" Hahaha. Giler penakut kan aku ni. But, after few month, OP bagi teaser kat fb. Encik suami siap cakap, "abang paling tak sabar nak tengok gambar dekat rumah lama tu !". Dan hasilnya memang awesome. 






Selesai dekat rumah lama, kami pun bergerak ke tasik Kota Kemuning. Dekat je tempat ni dari rumah aku dan tempat ni memang dah common sangat dengan pengantin. Memula macam aku dan encik suami rasa nanti gambar tak best sebab tempat ni biasa je kawan-kawan tengok, tapi, bila teaser keluar, kawan aku sibuk tanya aku ambil gambar kat mana. Hahaha. Masa tu aku rasa macam, "eh, takkan korang tak tahu ini kat mana ?". Ayat poyo je.










Alhamdulillah. Settle majlis resepsi belah aku pada 30 Jun 2012. Nantikan majlis bertandang pula yang diadakan pada keesokkan harinya, 01 Julai 2012. Sekarang, masa untuk bagitahu korang, orang-orang yang banyak membantu dan bertungkus-lumus sepanjang majlis resepsi aku. Bab DIY tak banyak pun. Nanti kalau ada masa, aku review.


Pakaian, make up, pelamin : Abang Amir dan Kak Mah (tak ada link)
Kek Kahwin : Kak Nadirah (senior sekolah)
Banner : Adik aku
Bunting : Umi @ Puan Pingu (kawan sekolah)
Kad kahwin : Qif Graphic Printing
Official Photographer : Creeperz Photocraph Studio



+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

24 comments:

~AtiQaH~ said...

salam.... cantik2 gambar akak .... smoga bbahagia n kkal ke akhir hayat... :)

Hanida Moss said...

Komen saya, semua gambar lawa! sobs tak sabar tak sabar!

Tukang Karut said...

gambar2 superb!

Amin A. R said...

memang chantek pic yg kat rumah lama tu....... :)

cik mah said...

cantik..bj n veil tu cantik sngt....n mmg cantik gmbar2nya...

Ayie Abas said...

cantik2 pic tu..gambar kena dukung tu suka tgok....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. cantiknya gambar outdoor awak. tapi tudung terlalu tinggi sanggulnya. hehe. nampak cam berat sangat je. heee

Zana Adieyza said...

semua gambar sangatlah cantik!!

ameris said...

cantik gmbar outdoor. akk dulu wat kat tepi pantai.

Eazy Izzuddin said...

selamat pengantin baru ..
cantik la gambar :D

Nory Zoulkefle said...

outdoor nory lagilah, tepi jalan je, boleh plak ade lopak and pokok2 kering...sekali ramai tanya katne, siap ade yg ckp mcm kat tasik kenyir...kelakar..padahal lopak air je pon..hehe

the malay male said...

Nice shoot

Amanda Suria said...

cantik2 gamba outdoornya...

boni kacak said...

wah..view yang cantiklah...

cikpingu said...

suke3.... gmbr korg cantekkk

Lyaa Suriany said...

cantik gambar gambarrrr.
baju pn meletup.

Tea Dno said...

sangat sweet. ni rasa nak kawen jugak. ni. huhui.

jeBateja said...

Wow...mcm putera dan puteri di raja....ahakz

GOLD FINGER said...

tetibakan..hakak rasa mcm kenal awak...ahahahahha...mcm pergi jer wedding ni..akakakak..ker muka sama..

Masya said...

ha'ahkan trend amik gambar kat luar mcm ni pengantin skrg.. suka tgk cantikk jer pemandangan..

CikNaa said...

alololo romantik nye dia.. rindu plak time ber2 :)

nurul said...

nice!www.the-simpleme.blogspot.com

Mimie said...

so sweet

The ShomeL TwinZ said...

as salam kak nk tnye akak ambil butik kat mne ea, blh bgth :)
btw cantik sngat...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...