Monday, May 27, 2013

Makan percuma !

Assalamualaikum

I'm back ! Doakanlah semoga selepas ni entry aku turun dengan lebatnya macam entry korang. Dalam kepala otak ni, bersepah cerita sampaikan nak terkeluar-keluar tapi empunya diri tak mampu nak menaip disebabkan penyakit malas berleluasa. Tak ada aral, nak aktif berblogging semula sebab dah habis tempoh mabuk. Alhamdulillah.

Ini kisah entry makan secara percuma berjemaah. Untuk aku percuma semuanya, tapi untuk encik suami ada yang kena bayar. Kohkohkoh, kesian dia, tapi tak apa, dia rela walau dalam terpaksa. Semua kejadian makan percuma ni terjadi hari Jumaat yang lepas. Ini entry peram namanya. = . ='

Selamat menempuh alam baru buat sahabat tersayang, Sakinah Ramlan a.k.a owner pearlnity. Member aku ni yang buatkan selendang dengan veil masa aku nikah dulu. Tahniah sahabat. 


Selesai je majlis pernikahan, aku dan encik suami terus cari Ampang Walk untuk sesi kedua makan percuma. Tak pernah pun aku dan encik suami ke sini, sesat tu tak lah, tapi salah tempat. GPS tak membantu. Puih !

Kat sini, kami celebrate Majlis Hari Lahir budak Yaya ni. Blogger yang aku kenal masa event photoshoot dulu, then bekerjasama untuk majlis amal rumah anak yatim. Alhamdulillah, hubungan kami semakin akrab sementelah suami-suami kami semua boleh masuk air.

Selamat Hari Lahir Yaya, yang ke 24. Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan bahagia selalu. Tak berapa nak bestnya, suami Nory, si Zul, tak dapat attend sebab kerja.



p/s : kepada kawan-kawan blogger yang still datang komen even aku tak balas BW, tq so much. Aku akan cuba balas satu persatu. InsyaAllah.


+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

14 comments:

Tia Fatihah said...

hehe. takpe bayar sikit untuk suami akak.

btw, welcome back. eceh :D

Nory Zoulkefle said...

Welcome back Za...hihihi...dapat jgak kumpul togede2 kan...lama tk.jumpa Za...next time jumpa bawak baby plak..hijo

Sheila Salim said...

Assalamualaikum za, gambar za dengan tummy takda ke? nak tengok tummy za.. hehehehe. biasalah, dah pregnant camne nak blogging kan. semoga za terus sihat bersama baby za :)

Mila Ahmad said...

fuh.fuh.fuh. moga mak makin rajin update blog.

sarahhernyzar said...

Ija nk mkn free lg? Nnt mai mjls kami tau.. Hehehe... Pas raya.. :) sekali jln lah open house.. Hahahahah...

ameris said...

lama tak dengar celoteh ieza.. sihat ke baby skrg.

edz said...

lame dah x menjenguk...

Z@i Z@mR33 said...

eh...klau sy pon suka bab mkn pcuma neh...nk attend slalu :)

Tukang Karut said...

ampang walk pun sesat?

Mizz ErMa said...

part yang makan free tu mmg part yg paling best selain shopping..hik3,

Ayie Abas said...

assalamualaikum...izfa :)

x kisah laa suami mkn x percuma asalkan dpt temankn isteri tersyg mkn berjemaah..hehe

humble.yat said...

memang menanti entry yg banyak dari iza hoho..amen!

rajin iza dgn kawan blogger kat sana yek..tumpang seronok tengok..:-)

semoga sihat selalu, jd mummy kena kuat..and enjoy ur pregnancy journey..:-)

Masya said...

makan free sapa tak nak kan.. yeahh.... seronoklah baby dalam perut tu yer...

gps tu rasanya mabuk jugak kot, kwn sy kata bgnan skrg banyak dah baru .. gps tu kdg dia masih guna jalan lama.. tu yg kdg kt dah sampai kwsan yg dituju .. tp masih x jumpe².. dia pening tu.. kat area mana nak tuju...

cha said...

makcik i ingat u dh lupa kt i hukhuhk u sihat tak ni? kandungan ok? jaga diri tau.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...