Monday, June 29, 2015

Ulang Tahun Perkahwinan Ketiga

Salam Ramadhan buat semua umat Islam. Agak terlewat, tapi belum terlambat. Semoga Ramadhan kali ini lebih baik dari yang sebelumnya buat kita semua.

Sekali lagi, kami menyambut ulang tahun perkahwinan dalam bulan yang penuh barakah ni. Buat pertama kalinya, sambut di rumah sewa sendiri. Alhamdulillah, semoga Allah permudahkan segalanya buat keluarga kecil kami ni.

Tak ada apa yang aku harapkan dalam perkahwinan ni melainkan dapat bersama seorang suami yang akan sentiasa bersabar dan tak jemu dengan aku. Dapat terus kuat untuk menjadi ketua keluarga, dapat terus berusaha untuk jadi imam dalam keluarga. 

Suami isteri mana yang bahagia sentiasa. Suami isteri mana yang sentiasa gelak ketawa. Tapi, aku cuba percaya, cuba yakinkan jiwa, tanpa air mata, aku tak akan hargai pengorbanan dalam perkahwinan. Aku tak akan tabah untuk terus ke depan.

Buat suami tercinta, terima kasih untuk segalanya. Terima kasih sebab sentiasa diam kalau ada api tengah membara (hahahaha), terima kasih sebab layankan apa yang dibebel, terima kasih sebab makan saja masakan yang dimasak walau kurang garam gula, terima kasih untuk semuanya. Ayang tak mampu balas, tapi dengan hormat, tanggungjawab dan juga cinta, ayang harap kita terus bersama dengan permata hati sampai syurga Ilahi.





+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

13 comments:

Wawa Yusoff said...

happy anniversary ieza..

moga bercinta sampai syurga :)

IMaH said...

Happy Third anniversary Ieza. Semoga sentiasa dalam bahagia hingga ke jannah. Amin..

SweetLikeWhat said...

semoga happy2 selalu korang.. ;)

Dkna Abza said...

hepi anibeseri.. moga bahagia hingga ke syurga

humble.yat said...

tahniah ieza dan suami,,dah melangkah ke tahun ketiga..semoga bahagia hingga ke syurga..:-)

p/s: asam garam tu lumrah perkahwinan hehe, harungi ia dengan iman bukan emosi hehe..;-)

Nazlee Ismail PCL said...

Alhamdulillah...selamat hari ulang tahun perkahwinan, semoga kekal bahagia hingga hujung nyawa. Pcl punya anniversary masuk ke 18 thn tahun ni, sesama mendoakan yg terbaik .

info utk semua :

Salam, Pcl blogwalking kat sini.
Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

AinAthirah Anuar said...

Tahniah semoga terus berkekalan

singgah dri segmen sama :) semoga berjaya
http://theathra.blogspot.com/2015/06/mini-giveaway-37.html

Anak Lebah Comot said...

happy anniversary ieza...

Anak Lebah Comot said...

happy anniversary ieza...

nur farhana Saad said...

happy anniversary kak ieza :))))

::EIDA:: said...

alahh lmbt ida wish kat sini hehehe.. Happy Anniversary mak dan arab.. semoga korang bahagia sampai ke anak cucu aminnnnnnnnnn

Innanie Ariffin said...

Happy Anniversary kak ieza! Moga terus dilimpahkan rezeki dan rahmat buat keluarga ini :)

Mikaielle Suhaili said...

Lama tak menjenguk blog kak senior ku ni. hehe... Anyway... Selamat menyambut ulang tahun perkahwinan ieza.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...