Friday, September 4, 2015

Urine Pregnancy Test (UPT) Murah

Kembali bersiaran. Hari ni nak cerita barang murah. Aku suka barang murah ni. Korang pun mesti suka sangatkan. Nak-nak sekarang zaman semua benda nak GST. 

Alkisah aku nak share pasal satu tempat ni kau boleh beli banyak-banyak sebanyak mana kau suka UPT. Alah, bukan basi pun beli banyak-banyak. Agak-agak belilah 25 ketul, tiap bulan guna 2 kali. Gitu.

Kejap, kau tau tak UPT tu apa? Kat atas aku dah mention "Urine Pregnancy Test". So, untuk apa UPT ni? Aku pasti, majoriti satu dunia ni kalau dah kahwin mesti tahu benda alah ni. Benda ni untuk check sama ada kau positif mengandung atau tak. Kalau naik double line, insyaAllah kau mengandung. Alhamdulillah. 

Aku dulu beli dari kina ni. Aku beli test-test baru sekali pakai alhamdulillah, aku mengandung Darwish. Dah seketul dah jadi budak hujung bulan ni 2 tahun. Alang-alang dia dah nak 2 tahun, konon-konon aku nak berTTC lah. Kalau ada rezeki, adalah adik buat Darwish ni. Hihi. Malu pula tetiba cite mengandung-mengandung ni. 

Serius murah harga yang kina tawarkan banding kat kedai, farmasi. Pastu kau tak payah susah-susah bersolek lawa-lawa, start kereta, jalan kaki, pergi farmasi, bayar kat kaunter. Sekarang semua di hujung jari. Klik klik klik, sampai depan pintu rumah. Terus boleh masuk bilik air, check kau mengandung ke tak. Sebegitu pantas! hahaha. Gelojoh sangatkan.

Meh aku cerita sikit harga yang kina boleh bagi kat korang. Serius memang murah amat !

No minimum order ! Kau beli sekeping pun boleh, momantai. Tapi macam biasa. Makin banyak beli harga makin murah.


Pregnancy test :
=============
1) Pregnancy strips (celup) = RM0.80/pc
Buy 10pcs free 1.

2) Pregnancy cassette (titis) = RM3.00/pc
Buy 5pcs free 1.

Nampak, ada free lagi kalau beli banyak. Dahlah harga barang murah, penjual pula bermurah hati. Terbaik ! Bukan pregnancy test sahaja yang ada, tapi kina ada juga jual ovulation test.

Apa benda ovulation test ni? Yang ni untuk check bila waktu subur. Kalau jenis yang period terabur bila datang ikut suka tu, wajib beli ni. Chance untuk pregnant lagi tinggi bila tau waktu subur. 
Ovulation test hanya ada jenis strips.

Ovulation test :
============
Strips (celup) = RM1.00/pc
Buy 10pcs free 3 ovulation test ATAU boleh pilih
Buy 10pcs free 1 pregnancy cassette berharga rm3.00
Pos laju semenanjung RM6/ sabah sarawak RM9
Belian RM35 ke atas dapat FREE pos laju untuk semenanjung.
Belian RM40 ke atas dapat FREE Pos laju untuk sabah & sarawak.

*Setiap hari ada postage kecuali cuti. Bayaran sebelum pukul 12 tengah hari, pos pada hari yang sama.

Untuk tahu lebih lanjut, atau ada pertanyaan, korang boleh usya:

Facebook page : theshopablog (20 reviews 5 stars)
Instagram : theshopablog




+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

6 comments:

IMaH said...

Samela ieza. Imah pn beli upt dkt sini jgk. Murah. Hihi

Sheila Salim said...

Assalamualaikum.. sheila pun loyal cus kak kina ni. Heheheee b4 pregnant adam dah cuba opk kak kina. Alhamdullilah. Murah dan menyenangkan. Hihiii

Shakina Farhan said...

tq za sebab review theshopablog..:)

Nugrul Sakura said...

sy pun beli gan kina...xsempat nk guna dh pregnant...huhuhu sedekah kt kwn2 yg plan nk baby

hamizah che mat said...

eh..nanti nk try beli lah.
JOM FOLLOW SAYA

Tukang Karut said...

aik... dah nak tambah dah ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...