Thursday, June 28, 2018

Aidilfitri 2018 | Syawal 1439 H


Assalamualaikum semua. 8 bulan tak jumpa jalan kembali ke blog. 😂 Ni dah cuba kembali ke pangkal jalan sebab nak ucap Selamat Hari Raya Aidilfitri, maaf zahir dan batin dari kami sekeluarga.

2018 dah nak masuk bulan ke 7. Macam-macam cerita hidup tahun ni, tapi tak mampu nak kongsi kat sini. Tunggu mood lebih cemerlang gemilang dan terbilang, kita bangkitkan semula aura positif si blogger tua ni ye. InsyaAllah. Jom kita cerita pasal raya tahun ni walaupun hari ni dah syawal ke 14. Dah setengah syawal nak habis baru nak cerita 😅.

Kalau tahun lepas kita #gengrumahmak, maka tahun ni jadilah #gengrumahmertua pula. Adil dan saksama. Bezanya, tahun ni aku dah berada di Johor. Ye, sekarang aku orang Johor. Maka, aku tak balik ke mana-mana, sebab kat sinilah rumah mertua kalau hari raya. Mertua datang dari KL beberapa hari sebelum raya, dan terus beraya di sini. Alhamdulillah, diberi kesempatan beraya bersama keluarga mertua tersayang.Tahun ni, kami memakai tema coklat wah lazatnya. Hahaha. Aku cakap dengan encik suami tak payah belikan songkok sebab akhirnya nanti tangan mama yang kena pegang semua songkok. Mama sorang perempuan pula yang kena pegang songkok 2-3 orang lelaki. Amboi sangatkan. Tahun ni, mama tak nak dah pegangkan songkok hulu-hilir lepas tu entah cicir mana-mana buat tension je. 😏
Raya ketiga, bertemu mak abah di Melaka, beraya di rumah besan-besan dan seterusnya terus pulang ke rumah mak abah di Selangor, sambung beraya di sana. Alhamdulillah.


+ _ + terima kasih sudi baca entri aku. sila komen dan jemput datang lagi. + _ +

1 comment:

Unknown said...

selamat hari raya Za n arab....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...